Pages

Wednesday, 11 December 2013

The one with... peluang dulu dan sekarang :)

Masih tak sure ade ke orang membace tetapiiiiii tengah rasa tak selesa nak demam so malas nak buat kerja so procrastinate sekejap.

Dulu in 2009 alhamdulillah suami dapat outstation job pergi Brisbane and Gold Coast, I got to tag along (together with the 5month old Khayr inside me hehe).





And recently, another opportunity came knocking at the door, he got to go to Melbourne pulak =)
















It was a fun 7D6N we had. Tiring with the 2 kids, but yeah, fun fun fun :) So thankful for the opportunity. Hmm skill menulis ala2 review panjang2 dah takde (read: malas). Summarising in bullet points will do lah hoh? :P Kalau google search about trip and tips to Melbourne more or less you'll find the same review points anyway, antara being elaborated in detail dengan tidak saje.

  • Journey - About 7.5hours. Kematu mempapah si budak bobod Kazim tuh (sebab declared him as infant). Advantage dapat duduk dekat depan sekali: ruang kaki yang luas so that budak2 ade space nak jalan2. Disadvantage: tak dapat nak lift up the arm rest sebab kat situ lah letaknye in flight entertainment, situ jugak table untuk makan. So nak breastfeed susah, nak kasik anak baring kat riba that goes across the 2 seats, tak dapek. Kitorang naik Emirates, best jugak sebab for kids like Khayr, the kids meals are like super nice. Masa pergi tu, Khayr dapat kinder bueno choc, pasta meal, soft bun, yogurt, fruit juice, some biscuits, mentos, and ape ntah lagi. Pastu dapat blanket with soft toys. Dapat colouring book and crayon.


- Dapat tangkap gambar dengan stewardess. Haha. Si Kazim ni bukan main mesra lagi. So the stewardess took pic with him and gave us this. Now selamat kat our fridge :) -


- Membelek the in-flight entertainment. Thank God they have Planes! -



- Dapat duduk kat tempat yang ada area for the kids to mengexplore -__-' -

  • Our place of stay: We got to stay at this place called Somerset on Elizabeth, kat Elizabeth St. A 2-room serviced apartment. Right smack at Melbourne town, or what they call as Central Business District (CBD) area. I think, for a guide, just choose a place kat CBD area ni then you are fine. Dekat dengan semua tempat kat main town. If you google search, banyak place to stay kat situ. Apartment, Hotel, Backpackers place, and even Dormitory style. Malaysian Hall pun ada (but kene booking 2 weeks in advance if I'm not mistaken).


  • Timing difference - Melbourne is 3hours ahead of us.
  • Halal food - Alhamdulillah senang nak carik. Malaysian restaurant, Thai, Indonesian, kedai nasi arab and kedai mamak memang ada. Kalau fast food, I think cuma Nando's je yang halal. And Nando's memang bersepah2. Pastu of course kedai jual kebab. Cuma kat tempat2 tourist places outside Melbourne je it can be quite challenging. So masak / tapau food siap2. 7Eleven pon bersepah2.
  • Places we went to: The historical/remarkable buildings around the town, Queen Victoria Market (QVM), Harbour Town, DFO South Wharf, Philip Island / The Nobbies Centre, Sovereign Hill / Ballarat, Puffing Billy / Dandenong Range plus the few wildlife parks located along the journey. We took the tour package by AAT Kings Travel. Super nice. Bus ada toilet, seat dia boleh recline, and driver so informative and nice. Didn't get to go to Melbourne Zoo, Melbourne Sealife, Great Ocean Road, Mount Buller/Baw Baw. Malls kat sini semua tutup awal boohoo dalam pukul 5pm or 6pm macam. Ada certain hari, certain place extended hour sampai pukul 9pm I think, but memang lengang la. Yang QVM tu pun, hari Isnin and Rabu tutup. And hari Selasa barang2 lagi mahal dari hari yang lain (like, apekah kan? but its true!). And DFO South Wharf kena pandai carik sales item. We were lucky to spot that AUD5 Levi's jeans offered. Yup lima belas hengget sajo! My mom, my MIL pun membeli sama. Hehe. And I went crazy kat Cotton On Kids and Pumpkin Patch. And now that I have a niece, I get to shop all those beautiful bebe girls stuff :)
Menyopping at the QVM
At the Puffing Billy!
Muka Kazim kemengatukan kena angin hihi.

Walking to the DFO
Beautiful Yarra River
Masa tengok penguin ni tak dapat tangkap gambar. But sejukkkkk sangat. Kids got a bit restless masa nak tunggu penguin pulang petang. But once they appear, its all worth it. Khayr Kazim both excited tengok. (Oh ye a penguin can measure up to my height yeee. Heh).

  • Weather: Time kitorang pergi (1 - 8 Dec 2013), crazy! grrrrr! :P One day was like hot and sunny and nice and breezy. And then another day was like rainy and windy and super cold like crazy. And of course ada hari yang tiba2 panas macam kat Malaysia. Haha like apekahhhh. But they say kat sana bila summer can get really hot temp can go up to even 40degC macam tu.
  • Mode of transportation in the town: On the nice weather days, honestly, within the town memang kitorang dok jalan kaki je. Best. Tak terasa panas and penat sebab the weather was just nice. However, ada 2 jenis tram - yang free and yang berbayar. Yang free tu dia akan bawak pusing bandar Melbourne to the few stops that brings you to the to-visit places around the town. But bila free, of course tram dia tak berapa nak best - panas, can get super crowded, and selo melo :P Tram yang berbayar, konsep dia macam LRT kita. Kena beli the pass (called myki) to use. Then of course kena study the route lah to know which stop to go.
  • Oh lepas tu as usual bila keluar Malaysia ni, toilet diorang nan ado air. Maka jangan lupa bawak botol mineral kecik yang kosong siap2. Especially if bawak budak2 ni kan yang bila poopoo tak program betul2, and stock yang jenis tak boleh nak berwipe2 dah ni -__-'. Kita yang adults ni boleh la kan nak bajet2 timing tu. Haha.
Hmm itu je lah kot. Till later! Ku mengalami holiday withdrawals nih huhu. Can't wait for my year end break. With my off day on Friday and that public holidays on 25Dec and 1Jan, my remaining 6 days of annual leaves gonna get me a 2 week year end break yeay! :)

2 comments:

  1. salam. nak tanya apartment tu particular tak on head count? hope you can pm me back. TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam dear. cant seem to locate your email address to pm you... email me at edlinalia@yahoo.com k ? :)

      Delete