Pages

Tuesday, 29 January 2013

The one with... Kazim at 11 months.

Just a quick update on Kazim's milestones sementara nak put him to sleep. Now that he has turned 11 months old (I knowwwww time flies huh he's gonna be 1 y.o soon!! sobs):

- he can walk quite steadily, almost wanting to run at times thanks to the 'support' from his elder brother.
- sangat kemaruk untuk berjalan. kalau dukung lama2 dia bosan sure cubaan untuk melepaskan diri berlaku. kederat boleh tahan kuat.
- bila senyum, nampak very cheeky.
- dah pandai sebut mama! :) but more like 'mammammamma' like that. hehehe so cute! and it is the best feeling everrrr! balik kerja je sampai depan pintu dia dah datang sambil cakap 'mammammamma'... hilang terus penat kerja.
- masih fully on breastmilk, syukurrrr. makan banyak. his bubur dah tak payah blended, mashing will do (provided the ingredients semua dah steam/rebus kasi lembut lah).
- sometimes macam boleh left alone to play on his own, but sometimes he is the clingy little baby whom I think kalau lah dia boleh bergayut kat kaki ni while I move around I'm sure he'll do just that.. -___-'
- boleh tahan drama king jugak nih. abang baru datang dekat dia tak usik pun lagi dia dah start teriak dah. kesian khayr kadang2 kene marah coz we thought betul lah dia kacau adik dia. hehe.
- dah pandai turun sendiri from katil / couch. memanjat pun boleh tahan hebat. dah boleh panjat keluar from high chair ikea tu tempat duduk dia masa makan. bahaya hoihhhh. pandai jugak panjat keluar from stroller, from shopping trolley. panjat tangga tu toksah cakap lah kan. mak bapak turut exercise bersama mengejar dia.
- dah pandai naik kereta toy story / push walker abang dia. makaaaaa episode rebut merebut sudah bermula. penat rasa nye jadik tarzan asyik nak kene jerit trying to leraikan diorang. kejap abang buat adik. kejap adik buat abang. haihhhh rendam tali pusat sama2 kang (kata orang tua2).
- and today we found out another 2 gigi tumbuh! misteri cranky di waktu malam tanpa sebab terjawab. dan juga misteri refusing ebm and solids for the past2 weeks. hehe. that makes 8 sets of tooth altogether. definitely express betul as compared to khayr.
- pandai wave goodbye, buat action talking on the phone, and raise up his hands when being asked to.
- bawak pergi beach for the first time recently, and discovered that dia tak geli kat pasir sama macam khayr jugak. syabas, kelakian terbukti. heh.

okie dokie i guess thats all for now. till later~! some photos as usual:

om nom nom nom.
sibuk tolong tok ma sapu sampah.
siri bercakap dengan diri sendiri.
perlu beli lagi 1 kah? -__-"

- Posted using BlogPress from my iPhone :)

3 comments:

  1. kazim ni sama mcm fina la, diorang cuma xberjalan kalau tido. selagi celik mata selagi tuuuuu laa berjalan!

    eeeiiii anak no 2 mmg drama gileee, kecuali aku. hahaha.

    wohhhh gigi dah sama dgn fina .. cpt gile kazim!


    ReplyDelete
  2. hehe.cepat kazim kejar.coz aaron br keluar gg ke 8,tp gg ptama tumbuh 5,6bln gtu.ke sama dgn kazim?

    wat besday party ke nti?hehe.jgn lupe jemput eh.aaron tgu 2 taun nti ;)

    ReplyDelete
  3. Farah: Hahahaha hamboih hamboihhhh kalau dah anak ke-2 tu memang sama laaa perangai tu oiiiii :D

    Ashra: tu lahhh tak sangka jugak gigi dia tumbuh lebat bak cendawan di musim hujan ewahhh.. :) dia start tumbuh 2 gigi masa 6 bulan. then after that it has been non stop.. :) insyaAllah will invite. nak buat the long overdue akikah for kazim skali...

    ReplyDelete