Pages

Wednesday, 22 September 2010

The one with... random. random. random.


  • Coming back to office after a good 12 days break is… dreadful.

  • I want to update my blog, but setiap kali nak type mesti rasa macam menyampah dengan diri sendiri sebab sikit2 nak cerita pasal Khayr… sikit2 pasal Khayr.. :P

  • Tapi macam bila fikir2 balik, lantak lah kan. Suke la nak cerita pasal ape pun.. Hihihi.

  • OK lah.. nak cerita pasal what took place during my raya break.. Not all lah. Just some snapshots.. with the aid of pictures of course.. with (mostly) Khayr in it of course… *wink*

Aktiviti main bunga api.. Tapi version mak bapak & makcik2 & pakcik Khayr yang excited terlebih :D


Aktiviti laki bini excited pergi buat rambut few days before raya :) Well, more like si bini dragged si laki to join together supaya si bini tak rasa bersalah sangat… But the end results si laki sangat happy maka it’s a win-win situation.. Maka harus aktiviti sebegini di repeat untuk masa akan datang… Heeeeee.


Aktiviti last minute shopping di MidValley & the Gardens one day before raya.. which was the best! Coz orang pun tak ramai and semua pun dapat apa yang diingini.. I get all the things I wanted.. So did my 2 K’s! WeeeeEEee! Cuba tengok gambar kiri kat stroller mula2 takde barang kat compartment bawah tuh.. Gambar kanan, haaaa penuh! ;)

And then came the Raya day.

Got so excited waking up in the morning, but the thing is.. I can’t get ready with my baju kurung and make up and such, simply because… I had to wait for Khayr to wake up first, feed him with his breakfast cereal, bathe him and whatnot.. THEN only I can get ready myself. Just so happened on that first day of Raya si budak Khayr ni bangun lambat pulak.. Syok tidur kot sambil ber backround kan takbir raya.. :) Nak kejut pulak tak sampai hati.. So in the end dalam pukul 9 kot baru mak anak bersiap, and by then si bapak sudah pulang from solat sunat aidilfitri..

Aktiviti first, of course bersalam2an sesame husband & wife. And this one, of course takde picture :)


Budak muka monyok... Hehehehe.


Then bergerak ke kampung belah kerol first (duh! hehehe), had the bersalam2an session first.. then took pictures.. then makan ! nyum nyum.


Then we made move to my kampung pulak (lagi skali.. duh! :P), and repeat the same thing.

Then we made move to Hulu Langat, my dad’s side kampung.. Cousins tak ramai balik.. So..

Anak kat dalam tidur kepenatan..

Mak kat luar berposing2 an... Hihihi.

 

And ini budak monyok lagi.. bila baru bangun tidur.. Hihihi..

Hmm tiba2 malas nak sambung... aci tak? :P

To be continued lah ek?

Till later k~! :)

7 comments:

  1. hehe..lilia..
    aku baru dua tiga hari lepas duk mimpi gi open house umah ko.keke..

    btw,suka pics raya korang..khayr bagi pose bes punyeee.hehe

    ReplyDelete
  2. ashra, -- hehehe mai la datang umah ! :) tapi takde buat open house la... anyway thanks! khayr poser macam mama dia.. :P

    ReplyDelete
  3. Haha...khayr dan bunga di celah telinga...tu idea si mak ke si abah?
    tapi..comeyyy sgt, i loikee :D

    ReplyDelete
  4. aku rasa aku ada komen? apesal x keluar??

    ReplyDelete
  5. hahahaah! sgt cute khayr dan bunga!

    ReplyDelete
  6. pae, -- idea si abah.. hehehe.. thanks! :)

    iyma, -- yang ko komen pasal takde gambar bertiga tu ke? itu kat komen previous entry lah.

    yaNNie, -- hehehe thanks! :)

    ReplyDelete
  7. bkn..komen pasal khayr & bunga, khayr tido meniarap..ni mesti silap type verification tu, tp x perasan pastu terus keluar..x ingat dah apa aku tulis..bior la.. :P

    ReplyDelete