Pages

Thursday, 26 August 2010

The one with... buzzing like a bee.


  • Mahu update blog tapi busy sangat !!!

  • Kat office I'll be rushing against time everyday sebab if possible bulan puasa nih taknak lah balik lambat.. Coz the mothers, diorang pun nak kena masak for berbuka.. then after that nak kena ready for tarawikh... So taknak lah biar Khayr held 'hostage' lama2 with them..

  • And things have been pretty hectic and stressful at work of late :(

  • Kat rumah pulak... si budak bambam ni makin notty and cheeky !! hehehehe... gerrraaammmmm sangat... =)
Ni aksi2 biasa bila nak tidurkan dia .. Budak ni skarang, lagi ngantuk lagi hyper!


And skarang suka memanjat.. Rumah skarang penuh dengan kubu2 bantal.. Tapi itu pun tak jalan coz dia akan try to climb over those pillows.. Suke sangat nak menyebok nak tengok what is there behind those pillows..

And bila kitorang bangun sahur, dia pun sebok laaa nak bangun jugak.. Ni gambar kat atas ni, kitorang dah tidurkan dia dah kat tilam dia, tiba2 je tak lama lepas tuh dia muncul dari dalam kegelapan.. Kalau rambut panjang sket dah bleh jadik Ju-On.. Hahaha.


And time orang nak berbuka, dia pun sebokkkk nak berbuka sama....

And lastly.... The newly acquired skill....!

The thing is he does not know how to sit on his own yet.. and even if we try to put him on the sitting position, he'll be all wobly and fall off eventually.. So kalau dah berdiri ni lagi lah... Tiba2 je gaya ala2 nak tumbang.

Which is exactly what happened yesterday, aksi gedebuk telah berlaku..
Haihhhh.

So tell me, how la to update blog?
:)

Hope you guys have a fulfilled Ramadhan.. Till later~!

8 comments:

  1. LIA! comelnya..apa yang lia update pasal khayr tu sama sejibik ngan perkembangan anak ma..termasuklah yang gedebuk tu, yesterday gak..meraung2 nangis..sorry long silence..ma bersalin 30 jan..damia tua seminggu laa dari khayr.

    note: khayr very chumill..

    ReplyDelete
  2. asmalia ada di sini rupanya...ehehe

    mmg comel anak lilia rasa nak cubit2 pipi dia..hehe well done hahahaha

    beb, lupa nk wish hr tu, selamat berpose (lambat giler dh setengah bulan kot)

    ReplyDelete
  3. khayr yg bambam comel... aku kalau tgk gambar dia yg mcm2 style tu, boleh teringat2 sampai umah tau... ada je benda dia nk buat & mesti ko pun ketawa sesorang kan. aku yg selalu jumpa dia di alam maya je pun dah geram2 tgk dia, ni pulak ko mama dia, lagi la geram.

    ko kata khayr lagi ngantuk lagi hyper, sama macam insyirah. hyper yg x dapat di bendung... n aksi gedebuk tu pun dah biasa insyirah buat walaupun aku selalu tgk dan berhati2 tapi tetap gedebuk.

    cubit pipi khyar sikit!

    ReplyDelete
  4. lilia,

    alahai comeynye..dah pandai berdiri dah die. ni x sabar tunggu bby akak besar gak ni..haha

    ReplyDelete
  5. Aww khayr dah merangkak? cepatnyaaa! wiiiwwiiw cayalah! qalif masih lg suster ngengsot. hihi. duduk pun wobbly2 tapi bolehla. most of the time sebok nak amek2 barang around him.

    ReplyDelete
  6. hes so cute la!!! but u can c the cheekiness in his smile, i think i see where he got his eye bags from too ;)

    ReplyDelete
  7. ni kira dah update ler ni..khayr sgt comel dgn aksi menggoda atas play gym dia (gmbr yg dia dongak kepala atas karpet tu..haha)

    ReplyDelete
  8. Alamak baru perasan tak reply lagi komen2 korang.. Sorryyyyy !!! :)

    asmalia, -- hi !! :) i’m sure your lil damia also is very chomel jugak! hehehe… tu lah kan.. punye laaa menjaga taknak kasik jatuh ape sume.. but gedebuk jugak laaa haiiii..

    dalie daling!, -- thanks dedalie.. hihihi. ko pun, lama tak nampak… =) oh ye selamat hari raya!

    yaNNie, -- hahahaha ye ke… meh la datang umah main2 ngan khayr :) tapi betul kan.. macamane careful kita try taknak kasik gedebuk, somehow the kids will know how to find the way to gedebuk on their own.. haihhhh.

    kak hanney!, -- sila treasure time dia duduk diam kak !!! hehehehe.. lepas ni pening kepala wooooo.. :D

    ayu, -- i’m sure by now bb Q dah boleh merangkak dah! :)

    joe, -- hahahaha right.

    iyma, -- aku suka tengok bibir mungil suri + mata berkaca2 dia !!! :)

    ReplyDelete