Pages

Wednesday, 6 January 2010

The one with... perKEMBANGan semasa.. :P

First and foremost, Happy New Year everyone! Wishing you guys, myself included, for one great year ahead ya.. :)

***********************************************

And now (as the title suggests) here's presenting my perKEMBANGan semasa... huhu...

- pipi & muka kembang -

-hidung kembang -

- perut of course la kembang kan.. :) -

- officially paling kembang in the family.. and this pic captured the last time i ever indulged in ice-cream.. (yup, that's an ice-cream in my hand).. and any other favourite sweet delicacies of mine for that matter.. huhu.. (sikit2 ade la here and there.. just to satisfy my sweet tooth cravings.. which is, mana puas!! huhu).. -

remember in my previous entry i mentioned that based on the glucose tolerance test i took at the govt clinic, my sugar level was just fine? guess what, within the span of 2 days, i went to the private clinic as i was due for my check-up.. and just like what seems to be within overnight, my sugar level suddenly indicated otherwise -- a high reading.. *iSk*.. i was told that the normal reading is below 7.. and mine was 8.1.. of which according to my gynae, if controlled, can easily go down in no time.. so i am controlling my sugar and carbo intake for now though the cravings are its peak during this final trimester!

*hoping for the best.. huhu.. risau bila being told and read about the effects diabetes can have on the baby*

- kissing don-don goodbye for now :'( -

- oh, and finally.. kaki kembang.. hoho.. tapi yang pelik, only on the right side je.. hmmm.. (notice inai terakhir di ibu jari kaki? ;p) -

BUT... over and above these symptoms i have.. and experience.. they are all worth it everytime i flipped through my baby's album... and feel his strong movements in my tummy.. without fail, i'll feel so amazed and blessed and,.. and all this other equivalent great feelings beyond words to describe, to actually witness and experience myself his development with each passing day.. week.. and month.. :)

and especially during the last check up when finally the 3D scan enabled us to get a glimpse of my baby's face.... *good boy my dear* alhamdulillah..

- isn't he so cute and adorable? =') hidung comel, pipi montel.. *heart-melting love love* :)))))) -

now hidung kembang, swollen feet.. yadda yadda what???

:)

okie dokie.. that's all i have for now.. goodnite! till later~*

15 comments:

  1. gd luck!
    enjoy ur baby when he comes out=)

    ReplyDelete
  2. lia...mmg cute..insyaAllah baby ko sihat..kate pon active sgt skang kan..enjoy ur moments dear...

    ReplyDelete
  3. lia,

    he's adorable!!!! am so so happy for u! :)

    ReplyDelete
  4. u r so cute lilia! perKEMBANGan yang tidak memburukkan... ;)...baby is so adorable!!

    ReplyDelete
  5. err Lia, aku sorang je ke xnampak image baby tu?

    like really. ehehe...

    perkembangan memang sangat jaya.. hahha...

    ReplyDelete
  6. waaaah..baby ko sungguh tembam!! just like his mom :P :P and he's smiling..and mcm tgh malu2...soooo cute! :D

    iye..ko telah berKEMBANG dgn pesat sekali! :P hidung ko pun!! maknanya..i'm not alone!! :P aku sekarang x suka bergmbr since aku nyampah tgk diri aku yg berKEMBANG pesat ni..huhu

    ReplyDelete
  7. walaupun perkembangan ko semakin menjadi2, ko tetap comel. aku x tau la aku mmg suka tgk org mengandung... walaupun KEMBANG sana sini, tapi tetap nampak cute!

    aku nampak muka dia..
    haaaaa.... perasaan yg x dapat nk digambarkan, bila tgk muka baby sendiri kan? dlm perut pulak tu. mesti x saba.

    ReplyDelete
  8. niesa, -- thank you! i sure will ! :)

    yanti zuri, -- wahh cepat ko komen kali ni? slalu musti last last.. hehehe.. anyway thanks.. tu lah, baby sangat active.. kadang2 aku wonder ape laaa yang dia dok buat dalam perut aku ni.. macam tidal waves pun ada dia buat movements.. :)

    tina, -- thanks dear! nak baby comel macam mika jugak!

    hehe.. nanti share la 3D image of your bb girl.. :)

    kak emy, -- hehehe ye ke kak emy, tak buruk? rasa macam muka sembab lah... huhu.. anyway thanks! :)

    yantie, -- oh ye ke? image tak load ke, ke ko takleh identify which part is which? baby’s face is facing to the left, looking to the down a bit.. anyway haha itu lah.. memang kembang dengan jayanya! :D

    iyma, -- itu lahhh.. masa check up aritu kerol datang skali ngan mak dia.. bila nampak je image, dua2 cakap “ikut hidung and pipi lilia!”.. :D andddd... hahaha i like that term –- berkembang dengan pesat! :D tapi betul lah.. aku pun nyampah nak bergambar sebab tak suke the outcome.. tapi macam ko, logik lah.. coz orang kata kalau pregnant baby girl, mak nye akan ilang seri sebab baby girl tuh amek seri mak dia.. aku ni ape kes wehhhh...

    yannie, -- hehe thank you for saying that aku tetap comel.. :P

    ye ke, pelik2 lah ko ni suke tengok orang pregnant.. seingat aku time ko pregnant dulu ye, memang cute.. maintain kecik molek jer... :)

    anyway, true... takleh nak describe with words bila nampak muka dia.. cam tak percaya je, i have another little human being in my tummy.. such an amazing thing..

    ReplyDelete
  9. Lia, yer, aku xleh nak identify gambar tu puas aku tenung2.. mana mata, mana idung dia.. hahhaha..

    sorryla xde experience..

    ReplyDelete
  10. ok laa tu .. sesuai dgn blue shirt yg kau pakai tu :P

    hurm kesiannye, i mean btol2 kesian, ye laa sbb xdpt apa yg kita nak .. cam aku dulu, kuat gak makan donut (bole dikatakan every weekend aku belasah big apple / jco sampai final week sblm bersalin), tp ok jek sugar level aku. maybe u need to drink more plain water to wash down? (aku minum plain water byk gile masa pregnant dulu). or else, puasa jek laa dr makanan2 manis ni :P

    gamba tu lia-kerol's junior tgh sucking his thumb ke? (try to figure out)

    ReplyDelete
  11. lilia!! perkembangan yang amat2 berbaloi kan..aa suker nye tengok..

    ReplyDelete
  12. yantie, hehe ye ke.. susah plak aku nak explain thru words.. anyway biase lah tuh.. aku pun takde experience.. interpret sendiri sudeyyy... :P

    farah, -- alaaa ye ke.. ko makan every weekend pun ok je sugar level ko? JELES !!! hmm perhaps the part about drinking more plain water might do the trick.. thats exactly what i’ve been doing now.. susah wo... but demi seketul donut once in a while :P anyway i think genetic might play some roles too...

    yang about baby tengah sucks his thumb tuh, aku pun nampak macam tuh jugak.. tapi masa tengan buat scan tuh, its not like that.. tu tangan dia tengah gerak2 depan muka.. but yeah, the pic somehow shows such an image kan.. heh.

    kak hanney, -- hahaha memang... berbaloi baloi ! :D suke tengok? hoho thank you.. takpe... soon you’ll be in the same shoes! :) nanti post gambar and update blog k..

    ReplyDelete
  13. haha..baby ko pon amek seri ko tu..nnt besar dia hensem! :D

    ReplyDelete
  14. MyJinsei, -- not sure how much sebab i wasnt being separately charged.. its like it comes part of the normal consultation...

    iyma, -- amiiiin!!!! ;D

    ReplyDelete