Pages

Thursday, 19 November 2009

The one with... randomness..

  • i woke up this morning thinking it’s already Friday… huuuu..

  • office is so cold these days, i’m LOVING it…. :D kalau before pregnant dulu confirm dah menyumpah dah.. hehe.

  • perut kadang2 mengeras secara tiba2.. and sakit.. adakah itu fenomena Braxton Hicks?

  • weekend ni tak pack sangat, can’t wait to just stay in at home and lazing around..

  • after all, i’m gonna get from my ‘supplier’ tomorrow the episode 4 – 7 of the new season 6 of desperate housewives.. can’t wait!!! season baru ni best!

  • when my sister Liana was around last month, she wanted extra allowance so she volunteered to do the ironing.. and now she's gone back to Jakarta, it has come back to be part of the house chores to do..! *siGh*

  • which is a tad difficult because of the bulging tummy.. huhu.. nak basuh pinggan pun susah coz tummy will touch the sink area.. and to pick clothes from the most inner part of the washing machine too... :P

  • finally both Kerol and I have agreed on the first part of our baby's name.. but not the second one.. hmm... but anyway, i'm happy now i can communicate with the baby by calling his first name.. :)

  • hmm ok tiba2 dah takde idea dah.. going for lunch soon -- the highlight of my working day! :)

till later~!

9 comments:

  1. amboi... x saba la tu nk weekend. boring ehh keje? ngan bawak perot lagi =)

    ye la tu braxton hicks contractions. common symptoms of pregnancy, selalunya dah start rasa during the 2nd month tapi tgk org jugak la. nnt dah nk dekat, nnt lagi selalu rasa.

    basuh pinggan, mesti basah2 baju kan sebab perut ke depan. hahahaahaha.... suruh la kerol basuhkan ;)

    baby dah ada nama? dh boleh war2 kan ke? kene rahsia dulu?

    hmmm... abis dah :p

    ReplyDelete
  2. sweetnyer dah boleh panggil2 dia punya nama...

    ReplyDelete
  3. x nak share the name?? aku still takut nak panggil nama sbb takut yg kuar bkn girl..kena betul2 confirm baru panggil.. :)

    aku pon selalu perut mengeras & sakit..doc aku ckp masa tu baby tgh mengeliat or streching his body..badan dia tekan perut kita, sbb tu rasa keras..

    kan..susah basuh pinggan & nak amek barang jatuh..skrg kalo brg jatuh aku amek dgn kaki je..haha..susah la nak tunduk..nnt end up aku kena duduk nak amek benda tu..

    adik ko pon cam adik aku..nak duit lebih je sanggup buat ape saja utk aku..iron baju, basuh tudung, vacum bilik and even cuci toilet..haha :P

    ReplyDelete
  4. yannie, -- harus lah tak sabar weekend weh… tambah2 lagi next week friday is public holiday :)

    haha.. memang basah2 baju bila basuh pinggan.. rasa kelakar plak.. and kat dressing table pun, if aku bersiap aku jenis suke tengok cermin dekat2.. ada satu haritu, abes perut aku langgar lipstick2 yang aku susun atas dressing table.. hahaha :D

    nama baby haruslah…. biarlah rahsia…. hehe.. :)

    yantie, -- hehe.. nanti ko pun kalau dah konfem, leh start panggil2 nama… macam aku nih, dah berapa kali check-up, doc konfem it’s a boy :) nampak ‘pistol’..

    iyma, -- hoho takmo share lagi.. biarlah rahsia gitu.. :D hmm tu lah kan.. orang kate if girl, kene confirm 2-3 kali dulu kan.. sebab kalau boy sah2 senang nampak… :) takpe.. tunggu konfem betul2 dulu k…

    comelnye baby menggeliat dalam perut.. tapi tu lah kadang2 aku risauuuu sangat dia sempit kat dalam tuh.. huhu..

    a;ah!! betul betul.. kalau barang jatuh susah yer nak pick up.. kalau nak sabun kaki pun susah.. hoho..

    haha ye ke.. adik ko pun same ke.. :D tapi bagus gak kan.. kurang sket keje nak buat :) ni adik lelaki aku baru balik from uitm, cuti semester.. dok mintak allowance.. aku bukan ape, dia tuh dah la baru 18.. boy plak tuh.. leh ke iron baju? Coz aku ni dalam banyak2 keje umah memang terpikir nak sub-con kan tugas iron baju.. huhu..

    ReplyDelete
  5. lia,

    dh ada nama ke for your baby? aaahh, am so excited! mesti best! hehe..

    ReplyDelete
  6. haha how i wish i can wake up everyday feeling like friday..

    ReplyDelete
  7. ha ah..nak sabun kaki susah..aku siap beli children stool kat ikea & letak dlm toilet sbb nak duduk time sabun kaki..haha

    lia..ko caya ke adik laki ko yg nak iron baju tu..takut lain jadinya..huhu..ko suh la dia buat keje lain contohnya vacum umah dan cuci toilet..hahah..baru macho :P

    ReplyDelete
  8. pae, -- aye aye! :)

    tina, -- baru first name laa tina.. yang second belum lagi... huhu.. dulu ade plan nak letak elyas.. tapi mika dapat dulu.. hehe.. tuh yang tengah stuck tuh.. :P

    joe, -- exactly!! eh but feeling only pun tak syiok.. must be everyday wake up IT IS friday.. :)

    iyma, -- sebab tu lah aku tak sub-con kan kat dia.. hehe.. macam tak kena di situ.. :D benda2 vacuum and cuci toilet kerol leh buat... :)

    ReplyDelete