Pages

Tuesday, 6 October 2009

The one with... random pictures from various events of late...

Ok so things have been so annoyingly hectic in office lately... plus, I got so tired every so often I found myself getting lazy updating my blog.. But not today.. I focussed really HARD at work the whole of today I felt like blogging in order to de-stress .. Haha what gives.

Anyway, I am all good if you must know.. :) anddddddd... InsyaAllah we're gonna have a bb BOY! weeeee.. :)))))

Alritey, I don't know where to begin I'm just gonna let the pictures do the talking okie dok?

The following few pictures were taken during Farah's majlis 3 in 1 - aqiqah, cukur rambut & house warming..

Hadzim tidur lepas kene pass around untuk cukur rambut.. Tapi masa ni ibu and ayah dia saving rambut Hadzim lagi.. Untuk bergaya di hari raya kata nya... :) (oh yes event ini adalah even before bulan puasa lagi.. hehe..)

My attempt to hold the fragile Hadzim.. huhu..

Ibu Hadzim relaks jer..

Kerol and Hadzim...

Ini pulak picture of me with Alin and Dayana having a Raya hangout session at Coffee Bean, followed with a dinner at Penang Village in GE Mall...

Me favourite girls at Penang Village.. Cantik kan tempat ni? Food and service also not bad.. Can consider as an alternative to the Cozy House I must say..

As mentioned before, this time around is my 1st time beraya as wifey.. First day was spent in KL.. then 2nd day saaaaampai la 5th day was spent at Kerol's relatives places in Kuala Pilah, Kuantan and Raub.. It was tiring, no doubt.. but it was definitely fun! Especially seeing the face of makcik2 yang greeted me with "ohhh ini ke menantu baru... dah ada isi ke belum niiii...?" but only to find that the answer I gave was.. "dahhhhh..." :P la, buat muka terkejut pulak makcik nehh.. hehe.. tapi tu lah... ada ke.. takde. ke.. alwayssss there's a comment about it kan.. haihhhh...

This is the latest me! :) Loving the baby bump...

Killing the time at East Coast Mall with Kerol and his sibs...

At one of the relatives' houses... Hmmm sampai skarang tak jumpa lagi kuih popiah simpul yang sedappp... :'( anyone??

Kerol and I.. Think I was complaining about my phone that time.. Huhu..

One of the night we went to Berjaya Megamall for bowling.. but oh well, of course I couldn't join in... Dok tepi jadi cheerleader je... Huuuu..

Haaaa.. now here goes the latest pictures of one of the many more events to come... Mini open house of mine!! hehehe..

Gila ahhhh.. Masak bihun + sambal kicap + goreng chicken drumet + sosej je kotttt.. Tapiiiiii bersilat kat dapur toksah cakap lah, menggelupur sungguh! :P Well, actually bukan laa open house ape punnnn.. Farah told me she wanted to have a Raya visit, and alang2 Muni has voiced out her intention to come to my house before this, I invited her along... :) Don't worry ye kawan2 yang lain, if ada official open house, of course I will invite you guys okie dokie... Kasi Kerol and I testing2 dulu bolehhhhh... :P Eh tapi if nak datang just buzz us k.. If time permits, of course we are more than happy to welcome you... :)

Tengok lah tuh.. kuih raya pun takde proper bekas.. ish3x..

Famie + Munie's lil cheeky Maya Arissa... Cuteness!!

Farah + Wan's lil good baby boy... Adorable!! Ohhh notice masa ni Hadzim dah botakkk.. ngeh3x.

And finally.. the latest event.. my officemate Adrian's wedding dinner last Saturday at chinese restaurant in Bukit Bintang...

Oppsss.. ada lagi satu... Acap + Hana's baby Aleesya yang makin tembom!!! Sangat menggeramkan... nyamnyam..

Hoho what a sharp stare... ;)

Okie dokie.. Yeayyy rasa happy dapat update blog! Hmmm never thought its (one of) a good form of releasing the stress... :) Dengan ini saya ingin memberi laluan kepada incik hubby yang obsess dengan tanaman2 serta ternakan2 nya di Farmville.. Doh-ohhhhh... :P

Goodnight and till later~*

14 comments:

  1. lilia dear,

    baby BOY?!!!
    good!! pas nie me, you and farah leh bukak club main bola sepak eh.. :p

    ReplyDelete
  2. yee btol tu abot :)
    lia kene simpan lg laa nama pilihan anak pempuan dia for God-knows-when to. hehe

    haihhh dah berkurun dah majlis aku tu .. xpe la. gamba kau dukung hadzim tu gaya practice. i like :) tp kerol main apa dgn anak aku sampai hadzim muke terkejut .. hurmmm ... bahye kerol nih ... haha.

    anyway tq laa sbb bersilat2 kat dapur utk kitorang. menu pon sodapppp :). maklumlaaa perjalanan pegi blk umah kau dah mcm nk g melaka, jam mcm *&^%#$%. xpe practice tu.. nnt org nak dtg dah tau nak buat apa.

    owhh sukenye your blue maternite dress itew ... nnt aku pregnant lg bleh pinjam? haha.

    ReplyDelete
  3. babe,

    1) u look amazing! comel je.. am so freaking jealous!

    2) umah i pun takde bekas kuih raya.. org data makan biskut dr balang cookies yang i beli tu itself, hahaha.. gila rock! ;P

    3) i just dont understand farmville!!! and everyone is like crazy abt it.. best sgt ke?

    4) am missin u girls loads.. bila mau lepak? :)

    ReplyDelete
  4. kak lilia..

    mind to share where u had ur monthly prenatal checkup?thanx..

    ReplyDelete
  5. abot -- hehe... itu lahhhh !! anyway hope my bb will be as cute and healthy just like yours and farah's... :)

    farah -- hoho itu lah... simpan nama tuh senyap2 dulu.. hope can use it one dayyy... :)

    memang kene practice wohhh.. tak reti lahhh nak pegang baby yang still lembik... huhu.. hopefully the motherly skills will kick in naturally come my time nanti.. :)

    ade laaa tuh kerol share man-to-man talk with hadzim.. ngeh3x.

    wahhh sodap kah? thank u thank u terharu aku... :") anddd.. kalau tak jem aritu, sekejappp je nak sampai umah aku.. takpelah, at least dah jejak and dah ingat how to come to my house aite! :)))

    cantik kan cantik kan?? aku pun suka... hehehe.. bleh je nak pinjam nanti... asalkannnn.. aku tak pregnant jugak time tuhhh.. wahahahaaaaa... :D

    tina dearie

    1) thank you thank you.. dun be babe! you yourself look glowing as ever! :)

    2) yeah yeah.. kita memang rawksss.. tak payah beli bekas kuih raya.. pakai je bekas asal.. hahaha..

    3) itu lahhh.. i pun dun understand the hype about farmville.. siap bebel kat kerol lagi cakap kat dia if bleh bawak pegi pasal jual then dapat duit takpe jugak.. adehhhh.. member hang si dayana tuh pun terjebak yer.. datang2 umah aku first thing dia cakap kat kerol "wehhh.. ko dah beli tractor ke belummm..".. boleh????!

    4) missing you too! we MUST MUST plan to meet up k... !


    sya -- hi.. hmm first check up dulu pegi ampang puteri.. then after knowing that both hubby's and my company tak cover maternity costs, we went to Pusat Perubatan Naluri kat wangsa maju.. so far so good.. :)

    ReplyDelete
  6. haha..

    tang tanya dh beli tractor ke belum tu sangat FUNNY okkk.. gila la tu.. hahahaha..

    ReplyDelete
  7. wah..buat open house x ajak aku!! :P padahal aku sekangkang kera je dr umah ko..eh, ke masa tu time husband aku x balik.. :P

    cool ape letak biskut raya dlm bekas tu, kedap udara..x masuk angin..ngehehe :P

    anak muni ni comel gile!! aku rasa nak gigit2 pipi dia.. :D and si botak tu nmpk macho tido meniarap..haha :P

    oh aku suka baju biru ko tu!! swwwwweett!! :D aku mcm nak carik bj kaler biru lah pasni..haha..suka tiru kan.. :P

    ape lah bestnye farmville tu? x paham aku..huhu

    ReplyDelete
  8. lia...nak kuih simpul kasih tuh ek...nnti yumi tnyakan mak yumi..dia selalu beli..sedap...:)

    ReplyDelete
  9. Lia,

    Nice house u got there!!!!

    ReplyDelete
  10. makin comel lilia dengan additional bump tu.. :-)

    ReplyDelete
  11. I had a real good laugh to be the one to hear n witness the farmville tractor conversation. Hilarious weyyy...its like they r living in their own world...wakaka!

    ur bekas kuih mmg klasik...ramai teman seangkatan rupanya (tina i so dont believe u...u kan suka pegi jaya jusco beli groceries...singgah2 la kat tpt pinggan mangkuk tu. hihihi). I think bekas kuih raya wud be a good wedding gift from now on :)

    i love ur blue maternity top n u look so pretty in it...baju tu is so you :)

    Mmuacksss!

    ReplyDelete
  12. tina, -- tau takpe.. lawak okey! :D

    iyma,

    - you are right, masa tuh husband ko tak balik.. aku nampak shoutout ko kat fb, eh ke comment2 kat blog ko kot.. aku tengok ko mcm dh ade planning ngan GFs ko.. so i was thinking, takpe.. ko dekat.. can wait.. one day nanti mai dtg umah okey ngan hubby :))

    hehe kan kan.. very the cool! :) dijamin tak masuk angin... haha.

    ouhhh memang punnnn.. aku jemput diorang datang umah pun becoz nak jumpe anak2 diorang.. hahaha.. :P

    hehe sila tiru... aku beli baju tuh kat v-mum in OU.. :) and ye, tshirt i'm not fat, just pregnant tuh dah tak muat yer.. sekeh kepala sendiri sebab pi beli saiz S.. wakakaka...

    yumi, -- nak..! nak..! nanti lia calling2 k.. thank you so much yumi! :)

    zie, -- thanks!! :)

    kak hanney, -- *bLush* hehe thanks kak.. i pray for you to be in the same shoes one fine day, the soonest possible k kak... :) aminnnn.

    a.Lin, -- hahahaha kan.. kan.. seriously, the farmville conversation is FUNNY.. especially when out of no where talk about tractor laa.. harvesting laa.. elephant la... oh my... thank god its a conversation between two of the many people i love in this world.. :D and lin, please don't tell me ko dah terjebak jugakkkk.. i mean ok fine you have a nice farm as well, but that thanks to yohann ok.. :D

    yeah i love the top too.. thats why i wore it again the next day masa bump into you at the wedding that day :) nanti i'll put up a pic of me wearing the blouse you gave me ok..

    muahmuah.

    ReplyDelete
  13. meh aku sekeh jgk.. :P sape suh beli S, kan dah x muat..luckily aku amek M..harap2 bleh pakai sampai bersalin..lepas bersalin kalo gemuk, aku nak pakai lg..heheh :P

    oh..baju kat v-mum mmg lawa kan..aku dah beli satu baju hitam yg sgt gorgeous (perasan) utk menaikkkan kembali self confidence aku..eceh.. :D x perasan plak baju biru tu cantik..hehe

    ReplyDelete
  14. iyma -- eh silappp.. aku beli M.. tapi dah sendat tang dada... :P tang perut ok lagiii....

    anyway, nanti tunjuk k maternity blouse kaler itam tuu.. aku suke sluar2 kat v-mum.. baju pun cantik2 tapi banyak yang short sleeve...

    ReplyDelete