Pages

Tuesday, 13 October 2009

The one with... cengeng ngeng ngeng...

I do hope that my overly state of being emotional won't be inherited by my baby boy... Huhu... Seriously, cannot help it lah!! Sometimes the tears will just roll down my (chubby) cheeks without me even wanting it... *Dush kat diri sendiri...* Pregnancy hormones kah??

Here goes some of those awkward and ridiculous moments I found myself went and cry for no apparent reasons (-- be prepared to be disgusted and roll your eyes :P) :
  • Masa tengok MTV video music awards, time Beyonce let Taylor Swift to have her moment... heh.

  • Masa big boss called me in to his room to talk about work, and the moment he said.. "how are you...? i can see you looked pretty tired these days.. is everything ok?".. andddddd then I cried... what gives??? huhu.. Cuak jugak orang tua tu seketika..

  • When Kerol politely said "no" to my request of wanting a waffle with ice-cream, coz I just had a full plate of yong tau foo items.. I was like sobbing non-stop in the middle of the crowded food court immediately to his no... Oh my, what a cry baby!! (of course lepas tuh Kerol belikan for me the waffle with ice-cream.. and no, crying was not my tactic of getting things to be my way ye...)

  • Everytime I watched Oprah. every.freaking.time.

  • When one night Kerol decided to sleep early, whereas I had not finished with my ironing yet.. And just like that, I cried.. thinking that I was left alone to do the ironing and he can go to sleep... :P

  • When my juniors still couldn't produce the work up to the expectation.. I cried not knowing what else to say and how else to teach... Huhu.. Eh tapi bukan nangis depan2 la... Lari masuk toilet sudahhhhh...

  • Hmm bila lagi ek.. Oh recently, when Acap & Hana's little cute and adorable Aleesya buat muka cebik senyap2 sambil membuntangkan mata ala Puss in the boots, pastu tau2 je mata dia became teary.. Sangat syahdu ye, I became teary too... ! :P

    So there you go... Those are among the times I can still vividly remember.. Ni tak termasuk those moments yang can be considered "normal" to become teary.. Huhu.. Anyway, I'm sure encik husband would have a lot more in his list... :P

    Sigh... How lah not to become too sensitive?? I cannot control you know... Sheeshhh... And it's not like I'm not living a happy life.. In fact I am so blissful with my life now.. All those are rather impromptu and quick spur of the moment je.. Hmmmm...


12 comments:

  1. alalalalaala... comey nye, emotional ye?
    pregnancy hormones la tuh. member aku pun dulu cenggitu jgk time dia pregnant. lagi emo n sensitive. sesape yg ckp kuat2 dgn dia,mesti dia nangis, tersedu2 pulak tu. sama la mcm ko, husband x bagi itu ini, dia nangis n byk lg la.... smpai pening husband dia.
    tapi x per, somey.. =)

    ReplyDelete
  2. normal la tu.. aku pon pernah melalui saat2 tiba2 nangis sorang2.. :D

    ReplyDelete
  3. hahah sian ko lilia...aku pun mcm ko jugak ler...yg kelakar bila husband sibuk baik dgn org lain or anak org lain pun kite sedih rasa mcm dia x prihatin dgn kita...wakakak sounds a bit jelous la tu...wakaka busuk aku kan?! pastu mcm-mcm la yg aku nangiskan..skrg nie bila ingat balik mcm malu giler dan tah apa-apa tah!! xper lilia...layannnn kan ajer...time nie la husband nak layan kite pun hahaha!

    ReplyDelete
  4. the kitten is coming..
    meow2 in this blog..
    teheehee..

    ReplyDelete
  5. aku ingat sbb aku pregnant baby girl so perangai aku makin mengada2 & kuat menangis..last weekend aku merajuk & nangis beria sbb husband aku bg kucing dia tido atas katil..then bila aku nak alih kucing tu turun, dia cm jerit a little bit, eh..biarkanla..bukan jerit pon..ala cm ckp kuat sket la..pastu aku bleh nangis tersedu2 and tido atas lantai xnak naik atas katil..hahaha..lagi keji... :P bila ingat balik aku rasa malu & bongok je..tp x tau masa tu rasa mcm husband syg kucing tu lg dr aku ngan baby..

    maybe hormones kot buat kita cpt terasa & nangis..huhu...jgn baby ikut dah la wei..

    ReplyDelete
  6. lilia,

    samer! samer!
    abot juga cepat bergenang air mata gak masa prgnant.. no worries!

    ReplyDelete
  7. ini dah buleh bukak club "ibu-ibu mengandung yg emosi tak tentu pasal"...

    semua pon meng'share' pengalaman masing..... so cepat sape lagi??

    ReplyDelete
  8. hah.. bukak la forum bapak2 pulak..

    ReplyDelete
  9. hahahhaha .. aku xtau nak kata apa .. sbb lawak gile .. esp bile nangis dpn boss tu .. haha. mesti boss kau "wth? did i said anything wrong?" haha.

    sorry laa couldnt help this la. sorry sbb berlaku kejam sbb ketawakan kau. tp mmg lawak. ok, cute jugak laa ;) blame it to the hormon. tp lain org lain hormonnya kot ... ntah ler, aku rasa lawak sbb aku xpernah plak lalu smua tu kot ..

    kerol, im totally out from this club .. masa pregnant dulu aku hati kental .. emosi-emosi mmg kurang. :P saba ye kerol ;)

    hurm. aku rasa aku beriya nangis lepas deliver dulu jek .. sbb kecewa xdpt delivered normal.. tu jek la.

    lia cuba kawal emosi .. nnt baby boy kau cengenggg .. owhh tidak ......
    good luck ok :)

    ReplyDelete
  10. emo sangat..must b the baby la..if not i think ur boss will be very scared to ask u to come into the room..

    ReplyDelete
  11. hi lia..kelakar nye baca pengalaman sume org yg emotional time2 pregnant hehehe..its definitely out of control...me too experience da same thing..syazwan pon dah x lrt nak ckp apa..layan je la..dia ckp byk pon kang lg aku menangis..pasrah jela pompuan pregnant mmg cengeng..sape soh cari penyakit..sendiri tanggung la kan hahaha..

    ReplyDelete
  12. YaNNie, -- nasib baik ko kate comey, sejuuuuk hati aku… :) uish tapi kan kawan ko tu macam lagi emo jer kan.. but anyway am glad to know that this is normal, and that i am not alone.. hehe..

    hana, -- hehe.. yeay another reassuring comment! thanks.. :)

    Lynn, -- tu lah betul betul betul… ! :) aku nih time2 nangis tuh pun dah bleh terasa malu gile.. like wth aku menangis nihhhh.. tapi tu lah.. memang takleh nak control.. huhu.. kadang2 sambil nangis tuh dok marah diri sendiri gak apesal laaaa nak nangis… :P

    green, -- welcome.. welcome.. here kitty kitty kitty… :)

    iyma, -- haha ko pun sama eh.. hehe that’s very comforting.. :) at least with all these comments i know i am just being a normal emo pregnant lady.. :P tapi tu lah.. hope baby tak ikut lah.. especially aku ni haaa.. baby boy wehhh…

    ~aboto, -- thank you dear! :) i am worry no more! hehe.

    s0uLz, -- hahaha… satu lawan ramai2… :D like hana said, bukak la forum bapak2 pulakkkk…. :)

    FrH, -- cessss… ko nihhhh.. tak normal… hati batu… :D selambe side kan kerol… dush dush..

    anyway macam ko cakap lah kan.. lain orang, lain pe’elnye… :) andddd, i AM trying my very best to control my emotion…! huhu.

    joe, -- hahaha yeah i guess so… :D anyway you will know how it feels having to handle a pregnant wifey once you reach this stage…. sooner or later.. :)

    zuri, -- betul! lagi husband try nak calm kan kita, lagi kita nak nangis kan.. hehe.. sudahnye kerol suke melawakkan keadaan.. to light things up.. sometimes it works wonders.. sometime it makes things worse… huhu.. kena pandai2 lah… :P

    ReplyDelete