Pages

Sunday, 5 July 2009

The one with... a promise is a promise..

As granted by hubby, I am allowed not to cook during weekdays... but come weekend, kena laaa make sure dapur tu berasap jugak kan.. Ye la, melampau la pulak kalau tak masak langsung.. :P But past few weekends, it was kinda hard for me to start cooking sebab takde fridge lagi.. Masak pun benda2 simple je.. Like the sardine and omelette, sosej, burger & scramble egg, etc..

But this weekend, I have excuses no more sebab fridge baru dah sampai.. Oh actually ada, Kerol tak bawak pergi do the marketing lagi... *gRin* So, yesterday tak masak coz during day time I had a lunch session with my girlfriends - Muni + Maya, Irna and Oya at KLCC.. Then during night time, I had a hang-out session together with hubby and our Gombak friends..

Siang tadi pulak, we had a wedding to attend... So I had only Sunday night left to keep my words to hubby.. Fikir punya fikir ape laaa yang best nak masak kan.. Nasi2 taknak lah sebab dua2 dah makan banyak siangnya.. Sekali tiba2 teringat macaroni goreng.. And Kerol was ok with it..

Seperti biasa menggunakan talian hayat yang ada, I called Mama to ask for the recipe (well I know it's darn simple, but hey must keep in mind, it's ME the subject matter.. You should know how unfriendly I am with the kitchen.. :P).. So ajak Kerol pergi Carrefour to buy the necessary, and off I went to bersilat at the kitchen..

Well ok la must give credit to Kerol as well, we did the cooking together2... =)

Bahan2 dah upgrade.. No more just sardine and egg... :)

The verdict -- sedap !! :) I mean, not bad lah kan for a beginner.. Dah abes masak tu terus rasa, best jugak masak nih... Part preparation and cleaning tu sebenarnya yang leceh... Hmmmmmm.

Yang penting, masak dengan kasih sayang, confirm husband suka... hehehe.

Ok la.. better end now.. geli ngan entry sendiri.. jakun bebenor gayanye... :P

Good night, 'enjoy' Monday blues tomorrow.. and.... till later~*

p.s. Macaroni still banyak lebih.. Kerol cakap boleh panaskan buat breakfast for tomorrow.. anddddd.. boleh kasi jiran sebelah sikit.. Sebab haritu jiran ada pass karipap sedap yang dimasak sendiri maka intinya adalah banyak daging.. And we haven't returned the favour yet.. So I was excited with the idea at first.. but... tiba2 rasa tak confident pulak.. Maybe.. Just maybe.. What if I was in denial, macaroni tu takde lah sesedap mana pun.. just sesedapkan hati je.. Huhu.. We shall see how, hopefully my confidence is at its highest tomorrow morning.. :P

7 comments:

  1. x per lilia, yg penting husband kita suka... masak dari air tangan isteri, seeedddaaapppp......
    apa kata pas ni ko masak je, ko bg resipi sekali, boleh aku pun belajar sama... :)

    ReplyDelete
  2. looks yummy...mesti rasa pung sedapppppppp....sila bagi resepi pls......

    ReplyDelete
  3. ish..kalo aku tau la ada org masak macaroni sebegitu sedap rupanya, aku dah pegi dah umah org tu memandangkan semlm, jarak aku & umah org tu hanyalah sekangkang kera :P

    p/s:ko telah buat org mengandung ini teringin..hahah :P

    ReplyDelete
  4. yannie -- hehe ok! nanti aku letak resipi... :)

    ziez -- i rasa sedap je.. hehe tapi mungkin bias coz masakan sendiri :P anyway ok nanti i letak resipi..

    iyma -- haha.. jiran taman perumahan kene consider dulu boleh passing ke tak.. tak pasal2 buat ibu mengandung lagi loya kang... :D

    anyway nanti aku letak resipi, kau pun boleh buat sendiri okie!

    joe -- something like that laaa.. but its fried style.. like the way you cook the kuewteow / mee / meehun.. anyway, sendiri cook of course syiok! :)

    ReplyDelete
  5. lia nk recipe....mcm best je nk try...

    almaklum...tgh aktif menambah vocab menu memasak ni hahaha so far br ade 3...msk sambal...masak kicap...masak sardin..n of cozla telur goreng

    ReplyDelete
  6. bibi -- lia dah update dah with the recipe :) alaaa bibi takde bloggggg, kalau tak boleh share with me also the recipe of the dishes you've tried so far... ;) anyway nanti nak try masak sambal jugak!

    ReplyDelete