Pages

Tuesday, 12 May 2009

The one with... "building the love-nest" is..

1. is super duper tiring.

2. is not easy.

3. is giving you the opportunity to learn about your partner better.. (cara2 nak mop pun can be conflicting ye.. sheeshh :P)

4. is costly.

5. but the end result is, satisfying -- beyond words to describe :)


Alhamdulillah, after much deliberation and contemplation on where should we stay after we are married (stay with parents VS stay on our own -- via renting, not buying (yet)), we've finally found a place to rent.. at a rental amount that is within our budget (below RM800). But things are not that straight forward, the house won't be immediately ready for us to move in now, not even on 30th of May. It would be ready only sometime later after that.

Hmmmm.

So if you were to ask us where are we going to settle down after the day we are officially declared as husband and wife nanti, I also have no answer to that question..... just yet. Huhu... :P

Okie dokie, till later~*

10 comments:

  1. yada yada yada..i am not one of the first to see.oh, yet to see.great.

    ReplyDelete
  2. erin -- lek la weh.. give me a break. susah la ini macam if need to satisfy everyone's needs. this weekend jom la pergi jenguk.. amacam, ade bran?

    ReplyDelete
  3. aik, dah siap cuci rumah tp xbleh masuk lg ... nape?

    nnt the day kau keluar dr rumah kau sambil tarik beg AF, masa tu kau akan rasa sebak giler .. mmg betul2 rasa nak mulakan hidup baru & jadi betul2 dewasa.
    :(

    pastu selang 3 hari kau ckp dlm hati --> waaaa kenapa dah kawen, xde org nak basuhkan baju lg dah, tp kene basuhkan baju org plak.. waaaa kenapa xde org lipatkan baju dah, tp skrg ni makin byk baju kene lipat.. waaaa kenapa xde makanan dah siap dimasak, tp kene masak sendiri plak.. & the list goes on ;)
    paling best, waaaaa nak mamaaaaaaa.

    haha.
    selamat menempuh hidup baru :)
    text me on ur 3rd day staying at ur new home ok ;)

    ReplyDelete
  4. ha ah la..dah siap basuh umah xleh masuk lg?? ni mesti nak kasi penuh furniture baru nak masuk.. ;)

    aku suka part ko amek gmbar sndiri while ur fiance mop lantai kat blakang..bakal suami mithali.. :) bagus..bagus..kena ajar awal2..jgn manjakan sgt..nnt sumer benda ko kena buat.. :P

    ah..seronoknyer dah ada umah sendiri (wpun sewa)..bleh hias2 umah..bleh duk sesama..aku jeles.. :(

    bila aku nak dapat pindah JB!?!?! (tetiba emo)

    ReplyDelete
  5. hi lilia! seronoknya tgk u n kerol kemas rmh sama2.mesti bestkn dpt privacy lps kawen nnti.juz wondering,rmh tu kt area mana?nmpk mcm 2-tingkat,kalu kt KL rasanya mcm ssh nk cari yg bwh rm800? if btol in KL,wah u guys r lucky!i n hubby sewa dlm rm750 kt KL tp dpt apt.

    lilia,all the best utk u menempuh persiapan saat2 akhir sblum bergelar suami-isteri nnti.

    ReplyDelete
  6. Congrates on ur wedding..
    Hmmm.....

    Satisfying in everything yg paling penting.
    Alhamdulillah........

    ReplyDelete
  7. farah -- haaaaa.. nanti aku update mengapekah sebegitu rupe nye situation aku, i.e. dah cuci rumah tapi tak boleh masuk lagi :)

    hmm ye ke.. itu lah, the thought of having to do everything on my own for TWO memang makes me nervous... :(

    tapi takpe.. nanti duduk dekattttt ngan rumah mak mentua and mak sendiri *ngeh3x* =)

    iyma -- kalau nak kena tunggu furniture penuh tahun depan pun belum tentu masuk :) hehehe. nanti aku cite k kenape dah cuci rumah tapi tak masuk lagi...

    anyway, yang gambar aku snap sendiri berlatarbelakangkan incik fiancé tuh -- mungkin juga kerana dia tidak percaya akan kebolehan aku untuk mengemop??? ngeh3. so aku rasa warning kau untuk jangan manjakan sangat tuuu, macam lagi sesuai untuk ditujukan ke incik fiancé je... hehe :P

    iyma, haippp.. sila jangan emo k.. insyaAllah soon you guys are going to reunite again :) let's keep on praying for that k? just have some faith and count on your blessing.. JB-KL at least still dekat bleh travel during weekend... kan kan :)

    ReplyDelete
  8. anonymous -- hi!

    hmm.. alhamdulillah we managed to find one around KL. well, put it this way, yang penting the apartment you are renting with hubby now is within your budget and to both of your liking kan? so in a way that's lucky too!

    thanks for the well wishes.

    Syebi Burn -- hi there.. thanks! :)

    ReplyDelete
  9. what?? dia manjakan ko?? oh..sungguh bagus lia..aku x nak tuju kata2 tu utk dia...aku nak ckp kat dia, "Kerol, teruskan manja kan lia tau!! Rajin2 buat keje rumah ok"
    :P

    ReplyDelete
  10. iyma -- hahaha iyma respon kau memang terbayekkkkk! :) sudah ku khabarkan pada kerol.. ngeh3x.

    ReplyDelete