Pages

Tuesday, 10 March 2009

The one with.. terpaksa..

Hoho terpaksa blog, coz I am like so freaking mengantok!

I couldn't sleep well last night, my thinking-too-much button was switched on without me asking for it, all at the wrong timing for the wrong(?) reasons!

And here I am feeling all grumpy at work, with so many things to rush out for. *siGh*

Saya mahu balik dan tidur....

Saya mahu bercuti..

Saya mahu.. saya mahu kahwin! Haha ok scratch that.

Saya mahu.. more money.. Kita punya banyak uwang...! Kita punya banyak uwang..! (Siapa boleh teka, dialog cerita apa? :P)

Saya mahu.. saya mahu tahu apakah status baju sanding saya.. Tapi Kak Andam tu macam grumpy2 pulak.. Dia pun tak cukup tidur kah? I mean, adakah itu normal? Kamu hantar kain and tempah awal2 from the bridal boutique only to receive silent treatment from them...? Alasan mereka - busy with March wedding. Adakah aku kesah? Nope. Tapi adakah mereka kesah? Hmm nggak jugak. So, pasrah sajelah. Kalau lah saya punya banyak uwang, akan saya demand macam2. *siGh* Tatapi saya tidak punya banyak uwang, maka saya tak akan dapat demand macam2. Tunggu je lah. Diorang kata akan call nanti. Haaaa kenapa nanti? Itu yang kita taktau.

Baju nikah saya dihantar ke tailor yang biasanya tolong jahit baju2 kurung & kebaya saya, hantar minggu lepas, minggu ni dah potong kain.. Siap call tolong update kan the overall progress.. I mean, that's the level of comfort I'm looking for.. Managing the customers' expectation.. Haihhh itu lah bezanya kot tailor biasa with the so-called busy-with-other-weddings bridal boutique..

Saya mahu... cuti 3 bulan bergaji. Mesti best kan.. Hari2 boleh focus untuk wedding preparation and untuk wedding life afterwards.. Belajar memasak especially.. :)

Saya mahu... berhenti merepek and sambung buat kerja.. dan menjadi rajin. To Farah, sila reply email. To others, sila update blog. Jangan lah rajin sangat buat kerja.. *gRin*

Haihhh.. Till later~*

Entry ini diakhiri dengan lirik lagu baru yang saya dengar from h0t.fm tapi menurut adik Kerol sudah pun popular sebelum ini.. yang kiranya saya rasa sangat laaaa catchy dan merepek akan tapi mengapa lah selalu lagu catchy dan merepek ini lah yang dok terngiang2 dalam kepala otak saya... Huhu..

Project Pop - Bukan Superstar

Andai aku Pasha Ungu
semua wanita kan memburuku
Bila aku Ariel Peterpan
kau yakin ngefans karena urang keren

Sexy badannya.. Mulan Jameela
cantiknya dia seperti aku
Giring Nidji sahabat aku
dekat denganku.. dialah aku..

Tapi kenyataan aku bukan siapa-siapa
kuingin engkau mencintaiku apa adanya

Ku bukan superstar.. kaya dan terkenal
Ku bukan saudagar.. yang punya banyak kapal
Ku bukan bangsawan.. ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Haa haa haaa… Haa haa haaa…

Andai ku Letto wis pasti aku wong jowo
Tapi kenyataan aku bukan siapa-siapa
kuingin engkau mencintaiku apa adanya

Ku bukan superstar.. kaya dan terkenal
Ku bukan saudagar.. yang punya banyak kapal
Ku bukan bangsawan.. ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Kata orang ku mirip Glenn Fredly
suara merdu, wanita jatuh hati
Namun semua itu hanya mimpi bagimu woohoo~

Jadi… semua itu hanya mimpi?
Ya iya laah… masya ya iya dong
duren aja dibelah bukan dibedong

Ku bukan superstar.. kaya dan terkenal
Ku bukan saudagar.. yang punya banyak kapal
Ku bukan bangsawan.. ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Kamu bukan super, kamu bukan setar
Kalo digabungin kamu bukan supersetarr..
Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai
Haa haa haaa… Haa haa haaa…

Haaaa.... have you heard this song before? :)

Daaa~*

4 comments:

  1. frH yg sgt bz hari niMarch 10, 2009 4:45 pm

    waaa aku baru skang ni dpt online tau, dr pagi bz gilers.

    ~ kak andam tu mmg mantap, kau jgn risau & pikir lebih2. pasti siap sblm kau kawen. 100% gerenti. bln 4 dah kurang sket wedding mesti dia update kau nye .. saba ok :)

    ~ kau nk cuti 3bulan bergaji? haaa jadik laa govt workers pastu mengandung, dpt laa cuti 3bln bergaji ... haihhh xsabanya aku nk cuti 2bln bergaji starting this june .. thehehehe. kau nak jugak x? ;) (ini msg utk kerol, tolonglah bg lia cuti 2bulan bergaji pon jadik laaaaaaa)

    ~ aku bz noks hari ni. baru reply mail kau nih...

    ~ kenapa aku xpernah dgr lagu ni? merepek btol .. sesuai laa dgn kepala kau yg tengah weng skang nih ..

    ReplyDelete
  2. me..another one grumpy person in the world today...nak period kot...

    lagu project pop mmg mengarut tp catchy & best dgr..husband aku gila baban minat lagu2 merepek mereka siap download full album & pasang dlm kete..pg2 tadi pon aku dah dgr lagu2 merepek ni...pening aku...hmm

    ahh..mood x baik..rasa nak marah jer..bongok la aku ni...

    sori.

    ReplyDelete
  3. farah,

    ~ hehehe ok ok... aku ape2 memang akan refer and find comfort kat ko lah kan... the living proof of that kak andam's service :)

    ~ mana blehhhhh.. aku nak cuti 2/3 bulan bergaji SEKARANG. that kind of cuti you were talking about, nehi mungkin kerol can give me skarang... *hikhikgelakgedikmalumalu* :P

    ~ ahhhh email reply kau sangat ciput nyampah aku...

    ~ hahaha sila la dengar ok... very the catchy! :)

    s0uLz,

    doink.

    iyma,

    ye ke sebab dah nak period??? keeeee sebab dah nak tak dapat period dah for the next 9 months??? *wiNk*

    wahhh seriyes husband ko pun tau about that project pop's song?? haha.

    takpe... aku pun mood tak baik dah ni. mari sama2 bermoody2an.. huhu.

    ReplyDelete