Pages

Thursday, 15 January 2009

The one with... doing work is tiring, but hanging out with friends is not :)

Saya adalah sibuk... Tersangatlah lapar sekarang tetapi belum pukul 1 petang.. Bos besar adalah risau pasal the business outlook untuk tahun 2009, maka cuba menukar profession agaknya iaitu menjadi guru besar atau guru lagi besar -- pengetua.. Dia telah membahagi2kan kami kepada 3 sub-group, dan semua orang sekarang akan bekerja within sub-group sahaja.. Setiap group ada 1 ketua darjah, maka sekarang semua orang cuma report to their respective ketua darjah sahaja.. Mungkin bagus untuk saya, kerana saya tidak perlu lagi bekerja untuk ketua darjah yang saya tidak suka.. Tetapi agak tak suka juga, kerana saya dan rakan2 seperjuangan adalah dipecah2kan.. Maka secara tidak langsung ini telah mewujudkan persaingan, hopefully a healthy ones.. Dan tidak suka juga kerana junior2 yang telah saya trained before bukan lah di dalam group saya.. Oh well, we'll see how long this will last.

Bukan itu sahaja, pengetua juga mahu menukar tempat duduk kami mengikut kelas masing2.. Haihhhhh. Semalam dia telah ran amuk, memarahi kerana mendapati ada di antara kami yang datang pukul 9 pagi (office hour is 8.30am).. Dia mengamuk2 dan siapa yang datang lambat semalam semua kena marah.. Nasib baik saya dan seorang lagi rakan seperjuangan terlepas, kerana kami datang pukul 10.30 pagi (we worked sampai lewat pagi ye the day before -- not proud of it thank you very much) dan dia telah ke meeting dan tidak lagi kembali, sampai lah minggu depan nanti.. Phew, harap2 dia lupa.. Huhu.. Dan juga kerana kami suka pergi lunch pukul 12.30tgh (lunch hour is 1pm, peak hours laaa.. tempat makan semua crowded.. and we are one bunch of hungry people!).. Maka kerana administrative issues like these, dia telah mengamanahkan the secretaries of my department to tulis nama dalam buku 555 -- siapa yang datang lambat, siapa yang keluar lunch awal, etc etc etc.. Macam pengawas laa kiranya.. Dan pengawas2 ini jugak adalah pressure, kerana mereka juga kadang2 datang pukul 9 am.. dan keluar awal for lunch untuk membeli barang2 dapur.

Maka kerana itu lah saya mengupdate blog ini despite being so busy.. Kerana saya adalah lapar.. Tak boleh nak buat kerja.. Belum pukul 1 petang.. Tak boleh masuk facebook lagi.. Sheeeshh..

Last week I had such a great Friday night outing, went out to celebrate Alin's birthday at Alexis in GE Mall with Dayana & Abby.. Tina was supposed to join as well, but she couldn't make it.. I really had a blast -- camwhoring, food indulging, chit-chatting, laughing, and enjoying the live performance.. Ahhh definitely a great form of de-stressing.

Enjoy the pictures!



Hmm... belum pukul 1 lagi lah! Sheesh.

My sister Liana is still here.. This is the longest ever she's back for her semester break.. Sebab selalu dia kena repeat paper.. :D Best jugak dia ada, she can teman Mama at home.. And tolong lipat baju.. And iron baju.. Haha.. And rumah tu rasa meriah je, sebab dengan perangai dia yang suka menjerit2 dan ntah apa2 lagi ntah.. Manja la konon senang cerita.. Tapi saya suka.. Dia membuatkan rumah terasa ceria, walaupun perangai dia kadang2 agak menjengkelkan.. dan mata dia besar :P (Hope she's not reading this.. Hehe.)


Eh.. Eh.. OK lah, loceng dah berbunyi.. (ntah macamane ntah ek kita cakap benda ni masa kecik2 dulu? Dah bell? Bell dah ringing? Yang pasti nye ntah ape2 lah.. Pastu sape ntah ajar, bunyi loceng yang pertama tak boleh bergerak ke ape ntah. Pastu nak pergi toilet kena ambik pass. Again, yang pasti nye entah ape2 lah.. Those were the days kan.. :)) Anyway, masa untuk rehat... Yeay!

ps. Parv, thanks for the email and for the words of comfort.. I am still feeling what I feel, sigh.. Will write to you whenever I'm free k.. xoxo.

15 comments:

  1. anda adalah cute apabila menulis dlm bahasa melayu (maybe sbb rare) :)
    mungkin akan jadi lebih cute jika tulis sepenuhnya dlm bahasa melayu (i know its hard, haha)

    ReplyDelete
  2. oh.. oh.. puji lah lagi! puji lah lagi!!! :)

    eh ape kes pulak its hard... cis ini cabaran nih! nanti aku buat post fully in bm ok...

    anyway, in english ke.. bm ke.. campur2 ke.. tunggang terbalik ke... saya is adalah tetap cute.. hehehe :) (ini adalah contoh statement bahasa campur2..)

    ReplyDelete
  3. lia.... saya gelak guling-guling membaca entry awak ini!!!
    WeLcoMe TO the SCHOOL WORLD!!!! ur boss sounds like my boss!!! hahaha ( sorry cudnt help it!!)

    dun worry babe, m sure the attitude wont last.. it wont work in ur world.. u take care ya n buzz me if anything *hugs*

    xoxo
    dayana

    ReplyDelete
  4. hey...my skool dulu pon first bell xleh gerak...sape gerak, pengawas tulis nama...tah pape je

    ReplyDelete
  5. lia, conincidently maybe aku pn mcm kau cuma ada time thurs & fri jek tu update the blog .. haha.
    setiap x aku dah draft, mesti tengok kau dah post dulu, haih.

    ReplyDelete
  6. Waaa... the new system sounds a little weird.. but i think that's better than the previous one in a way kan? Can't wait to hear more about it .. ie. who's in who's group... will be flying off to Penang next sat.. then off to Kching on the following wed... must find time to call u and chit chat..

    Meanwhile, stay happy!

    ReplyDelete
  7. hahah its damn funny to see every1 in class while the class next door..every1 missing..

    ReplyDelete
  8. dayana,

    hehehe is it.. you actually enjoyed reading this entry? thats good to know! :)

    well maybe that's not the intention of my boss laaa.. but that's how i see it..

    so will u be back this weekend.. any plan on sunday??? *wiNk*

    fana,

    hi! :)

    kan? kan? ntah sape laaa create such a rule.. hehe..

    farah,

    hehehe great minds think alike! :) well tapi harini ko dah update.. aku tak mungkin update kot... banyak kerja! ini pun menjenguk2 saje... huhu.

    ReplyDelete
  9. parveeeeeen! :),

    yeah that's the latest thing is happening here in office.. wanted to update you, but couldnt find the right time yet... will do later k? then only we'll talk whether it's gonna be a good thing or not.. huhu.

    if you have time when u're back in malaysia, call me ya! would love to catch up with you..

    joe,

    hahaha for all you know you'll be dragged into the whole new system too!

    hey i never thought that people do enjoy this post.. especially you, so your bahasa is not that bad... =)

    ReplyDelete
  10. babe,

    im free on sunday!
    that is, if you girls still accept me la, waaaaaaaaa.....

    muahhsss...

    ReplyDelete
  11. tina,

    sunday is dayana's birthday... so we shall plan something k!

    ReplyDelete
  12. hari ni punye auto publish .. to get the date .. haha ;)

    ReplyDelete
  13. lilia + bm = tengah marah/tengah bengang.

    hehehe...

    ReplyDelete
  14. farah,

    cehhhh ye ke..patutla!! :)

    fieza,

    hahahahaha... itu pun ada betul jugak! :D

    ReplyDelete
  15. I love this entry..sangat CoMeL!!!

    thanks for the bday treat babes...u guys rock sangat!

    oh ur office environment seems so cute..hahaha. wish my air office is like that. hihi. n yeah...the first rehat bell tak boleh bergerak tu kinda rings a bell in my head...kahkahkah. i cant really recall how it actually was tapi rasanya ada. sangat kelakar kan tp masa tu kita semua ikut je. funnyfunny.

    hugs!

    ReplyDelete