Pages

Wednesday, 3 October 2007

The one with... nak whining nih.

Rasa takde mood sangat since I came back to office on Monday. Keje melambak2. Pastu tiba2 dapat tau pulak next week Monday to Wednesday kena pergi Penang. Arghhhh!!! LHDN tiba2 aktif dan aggressive la pulak. Bencinya!! Penat laaaa travelling. Asyik2 kena travel. Dari bulan August haritu lagi. Pastu September. Pastu ni October pun kena. Rasa macam hectic sangat :(

Dah la nak Raya. Cuti dah apply, starts from 12hb and continue with the rest of the week after. So means I only left with this week to rush things out. Rimas!!!!

Dah la nak kena siapkan kerja2 yang tertangguh tu. Maka bermula lah episode bercamping di office. So saddddd… *isk* Bukan nak tunjuk baik ke ape, tapi nak la jugak pergi tarawikh minggu2 last ni. Tahun ni, dapat buat the first week & a half jer…..

Tinggal one final weekend je before Raya.

Pastu ada nak kena pergi servis keta. Dah due sangat dah! Weekend ni mesti la nak keluar, bila pulaknya nak anta servis? Pening!!!

Pastu nak shopping baju raya. Slalu tahun2 sebelum ni, even takde la bershopping sangat, tapi ade laaa jugak masa2 untuk berleisure2an kat shopping malls, pergi Jalan TAR, survey2 itu, survey2 ini, enjoying the pre-Raya excitement together with rest of people. Ni so far, baru skali jer keluar jalan2 ngan Kerol, itupun last weekend pergi Ampang Park. Nak pergi PKNS Shah Alam lagi.. Nak pergi Jalan TAR lagi.. Macam tak berpeluang jer.. (~_~) Tahun ni tak tempah langsung baju raya. Ni dah tinggal satu weekend nih, nak kena la bahagikan antara untuk diri sendiri, bf lagi, kawan lagi, family lagi… Erghhh!

Pastu tak berbuka puasa ngan kawan2 pun lagi. Tahun ni so far sume berbuka kat rumah, 3 kali je ngan Kerol. Ngan kawan2 Terendak takde. Ngan kawan2 Taiping / UiTM pun takde. Yang firm punye pun terpaksa gave it a miss.This year they had it at JW Marriot. :( And berbuka ngan kawan2 Gombak haritu pun terpaksa cancel last minute sebab nak kena pergi India. Slightly a lighter note, semalam dapat la berbuka ngan Oya kat KL Sentral. Itupun sebab sama dah agreed nak balik office balik. And harini berbuka puasa kat Istana Budaya ngan a group of girlfriends from UiTM. But then again, going to have to come back to office for work.. Bencinyaaaa.

Pastu rumah pun tak kemas lagi. Mama mesti expect nak suruh tolong apa2 yang patut. Dah kalau kena pergi Penang Isnin – Rabu, tinggal Khamis & Jumaat je la nak buat sume2 bende. Saya sangat retak di bawah tekanan!!!! (crack under pressure)

I’m trying to take things one by one, but I just can’t. Sume bende campur aduk dah skang and mood pun teraffected and saya sekarang sangat down……

Harini perut banyak angin sangat, tatau kenape. Meletup2 macam mercun pop pop je dalam perut ni ha. Orang sebelah boleh dengar. Memalukan.

Sigh.

5 comments:

  1. tetiba lak tulis bm. :P
    mmg dah geram sgt kot.
    sabar sabar....
    jalan2 kan seronok... :P

    ReplyDelete
  2. u didnt fart did u??..

    breathe in..breathe out..chill..relax..breathe in the stale air of the aircon..better?

    ok..get your arse back to work..haha..

    ReplyDelete
  3. lilia,
    sabar...! and your sisters will help your mum..ada masa..jgn cemas..hehe

    take care!

    ReplyDelete
  4. deep breath. inhale. exhale. relax. take it easy ok ?

    ReplyDelete
  5. Fieza,
    hehehe.. memang kengkadang tulih bm ape... :P tapi a'ah la.. yg in bm tu sume mase tengah geram... hehe. anyway, thanks.. bersabar je lah pun the least i can do aite? huhu. jenjalan seronok kalau holiday, takyah wat keje... :D

    Joe,
    huh how immature! doink~! =)

    Dalie,
    cemas.. cemas.. diserang panik! :P

    Alan,
    thanks.. yeah, take it easy, but have to take it - thats the bummer. huhu..

    ReplyDelete