Pages

Tuesday, 24 July 2007

The one with.. feeling so happy!

WeeeeEEeeEEEeee HoooOOooOoooOoo...

Saya sangat gumbira... karena...

1. Tepat jam 9 malam semalam, saya dengan rasminya telah disahkan selesai menghabiskan ucapan Toastmaster saya yang ke-10 !! Maka, syarikat saya tidak perlu lagi menyekat bayaran kenaikan gaji saya sebanyak 50% mulai Ogos nanti. Dan, 50% kenaikan gaji yang saya tidak dapat bulan ini juga akan dibayar balik ("backdated") pada bulan Ogos.

2. Harini dan esok saya mengambil cuti sepenuh masa.

Best tak?? hehehe.

Semalam lepas Toastmaster meeting abis dalam pukul 10 lebih macam tuh, saya rase tersangat happy saya telah mengajak Kerol makan nasik lauk, di mana saya dengan sesuka hati telah memesan nasi goreng, ayam paprik, teluk bistik dan sayur kailan ikan masin.

Semua itu telah abis masuk ke perut saya pada pukul 11 malam. Sah2, semua akan bertukar menjadi lemak.

Kerol hanya mampu menggelengkan kepala.

Haishhhh... happy pun makan banyak, sedih pun makan banyak. Apa kes?

Haishhhh... ni baru pukul 1 pagi, apa kes semua orang dah tidur? Layan TV series sudahhhhh :D Hmm, saya agak ketinggalan zaman, saya baru nak mula tengok series Sex and The City (SATC). Dah masuk season 3 saya layan, boleh lah.. not bad... Cuma, cerita itu terlalu omputeh sangat lah, tak sesuai dengan lifestyle kita orang Malaysia, well, at least... definitely not mine.

OK. Nak gi layan SATC ni. Till later. Ciao!!

\(^_^)/

14 comments:

  1. do i need to remind u what u took ur leave for..dont abuse the system i tell u..

    congrats competent toastmaster..although i would definitely think u r still not qualified but what the heck..the system is flawed..

    time to treat us eat big time..n i mean big time!!!

    ReplyDelete
  2. lucky bugger!!!!

    cuti sepenuh masa??? gaji 50%??? kailan ikan masin???? (hehehe, apekah?)

    unfortunately, the SATC lifestyle is growing in Malaysia, much to your resentment. being among those people, I think our people are more new yorkers than you could imagine. so, there's no difference in lifestyle dah.

    BTW, CONGRATULATIONS!!! NOW YOU'RE OFFICIALLY A TOASTMASTER! BOTTOMS UP MATE! CHEERS!!!!

    ReplyDelete
  3. SATC? ape keesss?
    lucah dowh cite tu.. tp i like..
    wakaka! :P

    ReplyDelete
  4. eleeeeeeeee...~ encek toman
    =P

    ReplyDelete
  5. wah, best nya. saya adalah jeles. hehe. enjoy ur holiday. :)

    ReplyDelete
  6. dah abis toastmaster!!! bestnyer!!! saya merasa sungguh cemburu... anda memang competent toastmaster... saya gembira untuk anda...

    ReplyDelete
  7. Joe,

    shit you lah.. i'm taking comp leaves for my grandpa mind you.. so tell me now, who's abusing the system by taking leave to go play poker?? :P

    and hey, give me a break! trust me, if you were in my shoes, you'd do the same. and anyway, competent ke tak competent ke, my salaray is at stake.. so, i dont care. heh.

    give u guys a treat? hmmm me bday is coming soon. we shall see who suppose to treat who.. muahaha.

    ReplyDelete
  8. Abby,

    heh, cuti sepenuh masa = no works from offise please...

    gaji 50% = yeah, my firm will hold 50% of my salary increment for a period of six months until i finish my 10 speeches. once finished within that 6 months, they will backdated the amount, else, the amount is considered burnt. huhu.

    kailan ikan masin = sodapppp!! =P

    quoting you: "so, there's no difference in lifestyle dah". hurmmm really??? i have no comment.

    BTW, THANK YOU THANK YOU !!! when can we meet up lah?

    ReplyDelete
  9. Nikman,

    lucah? lucu kotttt. sebab tu ko suke. hehehe. =P

    s0uLz dear,

    nanti dia dah tengok ntah2 dia pun suke... =)

    Alan,

    sila janganlah jeles. sekali sekali saya bercuti. bukan ke mana pun... sekadar menemani ibunda di rumah ;)

    Oya,

    true, the feeling is damn great! huhu.. percaye tak, memang bile dah abes je meeting semalam, masuk keta, first thing i did was screaming in joy sorang2 mcm orang gila. hehe. anyway, thank you thank you.

    ReplyDelete
  10. lilia,
    selamat bercuti!
    aku pun sama, everytime is makan banyak time. caner nak kurus.

    tp colleague ko joe lg mkn byk :p

    congrats!!

    sama la kita, ketinggalan zaman.

    ReplyDelete
  11. congratulations lilia!!

    heaven nyer next month :P

    ReplyDelete
  12. dear lilia,

    i have been told that i been a very rude and inconsiderate person and deeply hurt your feelings in my previous comment. It has come to other people concern that i shall sincerely apologise for my shallow comments..

    end of the day you have achieved ur TM.. all i wanted to say..its all up to you to maximise the usage of TM..

    actually im pmsing at the moment..and ur dear fren jean is pmsing at me..so therefore i m pmsing at u..and i decided to comment a very long comment to make it more comments lor..ok?

    hope your grandpa is all well..

    ReplyDelete
  13. Dalie, Pae, Tina,

    Thanks so much!!! =)

    Joe,

    .... hurmmm...

    no need to comment here la hah? guess we'll continue to 'fight' face to face k. hahahaha =D

    ReplyDelete