Pages

Tuesday, 6 March 2007

The one with.. points to ponder..

orang kate, untuk menjage, seelok2 nyer, makan banyak pada waktu pagi, sederhana pada waktu tengahari, and sedikit pada waktu malam.. and makan malam tu should be before 7pm.

boleh ker, kalau pagi tak makan (sebab prefer to wake up late, hence reach office late also, so tak sempat nak breakfast. kang breakfast kang ade laaa yang dengki cakap dah la datang lambat, pastu baru nak breakfast) tengahari makan sikit (sebab malas nak kuar makan, pastu macam taktau nak makan ape - bosan ngan option yang ade, and some more mase tengahari ni dah start masuk gear 4, so macam malas nak stop kan enjin just for the sake untuk makan), pastu melantak pada waktu malam (sebab mase ni dah tensyen yang amat, and bile stress i tend to reward myself with food.)

boleh ke…?

sebab kang kalau breakfast makan banyak, tengahari pun makan, in the end malam pun tendency untuk makan tuh ade.. sebab slalu after work mesti macam nak lepaskan tension. for me lepaskan tension = makan. so ade baik nyer skip the first 2 meals and focus on dinner.

hmm pastu dah melantak waktu malam, balik umah kalau dah penat sangat terus tidur. tak sempat nak tunggu at least 4 hours untuk makanan tuh hadam.

dah la tak minum cukup air (ade la pulak orang nak menyampuk) :P

haihhhhh la. cemane la nak get back my weight mase mule2 masuk pwc dulu.

6 comments:

  1. hahahaha.... nice one

    i have a new moto for u... must drink fruit juice without sugar
    =P

    ReplyDelete
  2. and new motto for you... must NOT encourage lilia to eat ramli burger - chicken mayonnaise when she already had maggi goreng with ayam madu.

    huuuu~~~~! =P

    ReplyDelete
  3. babe,

    you dont need to lose weight okehhhhh.. lain la i... huaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  4. cik tina, to some extend, i need to lose weight also laaa.. *tsk* anyway, everyone should be happy and thankful for what he / she already is. the same goes to you babe. you are just.fine. aJib suke kannnn.. what more can u ask for? *wink*

    fieza memang la boleh nak makan selagi boleh.. badan maintainnn jer.. huhu jealous~!

    ReplyDelete
  5. lia sayang,
    ajib pun dh panggil i 'monsei' okehh.. which stands for 'montel' + 'buncit'... bolehhh????
    huaaaaaaaaaaaaa...............

    ReplyDelete